Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Intermediairs / Wonen en werken in Den Haag: carrière maken in de stad van vrede en recht?

Wonen en werken in Den Haag: carrière maken in de stad van vrede en recht?

Sharing is caring

Wie regelmatig het nieuws of politieke discussies volgt ziet Den Haag wel vaker op TV, maar hoe is het eigenlijk om in deze stad te werken? Hieronder gaan we in op wat wonen en werken in Den Haag zo bijzonder maakt.

Om te beginnen is de stad behoorlijk internationaal georiënteerd, zeker als het gaat om business. Deze parel aan de Noordzee is dus niet alleen het politieke hart van Nederland, maar ook een mix van culturen en kansen. 

Daarom kan je jouw carrière hier makkelijk een boost geven. Maar voor je jouw koffers pakt en koers zet naar Den Haag wil je natuurlijk eerst meer weten! Dus lees snel verder.

Den Haag: waar jouw carrière vleugels krijgt

Stel je voor: je stapt 's ochtends je huis uit, de zilte zeelucht in je neus, op weg naar een baan die er toe doet. In Den Haag is dit geen droom, maar dagelijkse realiteit. Of je nu juridisch onderlegd bent, een tech-wizard, of een kei in internationale betrekkingen, Den Haag heeft voor jou een podium klaarstaan.

  • Schitter in het internationale toneel bij een van de 160+ internationale organisaties (als je een letterlijk podium wilt)
  • Maak het verschil in de politieke arena van Nederland
  • Surf mee op de golven van innovatie in de groeiende tech-sector

Deze sectoren zijn het grootst in Den Haag (volgorde van groot naar klein): zakelijke dienstverlening, nijverheid en energie, onderwijs en overheid, handel en horeca. Zoek je in deze sectoren een baan? Bingo! Ook in andere sectoren heb je kansen genoeg om direct te beginnen. 

Zijn er veel vacatures en banen in Den Haag?
Ja, in 2022 telde de Haaglanden maar liefst 443.000 banen. Er is dus veel kans dat je zo aan de slag kan. Wil je werken via een uitzendbureau? Bekijk hier de vacatures in Den Haag van uitzendbureau Prestatie.

 

Hoe ziet een dag uit het leven van een Haagse professional eruit?

Stel je een typische werkdag voor in Den Haag. Je begint met een verse koffie in een van de hippe koffiebars in het Zeeheldenkwartier. Op de fiets naar je werk passeer je het majestueuze Binnenhof, waar de geschiedenis je bijna toefluistert. 

Je gaat hier vanzelf fietsen, want het is een erg drukke stad! Vastaan in de file? Liever niet ;)

Na een dag vol uitdagingen en internationale contacten, sluit je af met een wandeling langs het strand van Scheveningen. Waar anders vind je zo'n perfecte mix van carrière en levenskwaliteit?

Wonen en werken in Den Haag: Van statig wonen tot vertoeven in hippe buurten

Den Haag is als een kleurrijk palet van woonmogelijkheden. Of je nu valt voor de grandeur van het Statenkwartier of de bohemien vibe van de Schilderswijk, er is voor elk wat wils. 

Waarom zou je in deze stad willen wonen? Nou, het mooie is..

In tegenstelling tot sommige andere grote steden, hoef je hier niet je hele salaris aan huur te besteden. Den Haag is namelijk een van de goedkoopste Nederlandse steden om te wonen (bron: omroep west). 

Zo houd je dus maandelijks meer over voor andere dingen. Denk aan jezelf ontwikkelen of heerlijk ontspannen. Ook als je parttime wilt werken, maar toch in een stad wilt wonen, gaat dat dus makkelijker. 

Netwerken: The Hague is je (inter)nationale ticket naar de top

In Den Haag is netwerken geen verplicht nummertje, maar een way of life. Stel je voor:

  • Je luncht met diplomaten in een café aan het Plein
  • Je woont een tech-meetup bij in de Binckhorst
  • Je raakt in gesprek met een minister tijdens een cultureel evenement

Hier leg je niet alleen contacten, je bouwt aan een netwerk dat je carrière vleugels kan geven. Dat is dus handig wanneer je in de sales zit, je eigen bedrijf wilt starten of op de carrièreladder wilt klimmen. Plekken om te netwerken zijn dus altijd dicht in de buurt. 

Hoe zit het met je werk-privé balans in Den Haag?

Werken in Den Haag betekent niet alleen carrière maken, maar ook léven. Na een dag hard werken lonkt het strand van Scheveningen, nodigt het Haagse Bos uit voor een verfrissende wandeling of houd je meer van cultuur? Dan kun je exposities bezoeken in een van de vele musea. Natuurlijk zijn er ook volop kansen om te stappen, te terrassen of winkelen. 

De betekenis van work hard, play hard bepaal jij dus helemaal zelf! Misschien ben jij wel veel meer een work hard, relax much type? Dat kan! Hier kan je snel schakelen tussen natuur en de drukte van de stad opzoeken.

Innovatie en duurzaamheid: Jouw kans om te shinen?

Den Haag zet vol in op de toekomst, een toekomst waar jij deel van kunt uitmaken. Innovatiehubs zoals The Hague Tech zijn als een speeltuin voor ambitieuze professionals. Hier kun je:

  • Brainstormen met gelijkgestemde innovators
  • Ideeën omzetten in baanbrekende projecten
  • Bijdragen aan een duurzame toekomst

Werken in Den Haag via uitzendbureau Prestatie?

Sta je te popelen om je carrière in Den Haag van de grond te krijgen? Uitzendbureau Prestatie helpt je graag! Hoewel uitzendbureau Prestatie vacatures biedt in heel Nederland, is het hoofdkantoor van het uitzendbureau gevestigd in Den Haag zelf. Je kan dus letterlijk bij hen binnenlopen als je op zoek bent naar een baan. Je bent er zowel welkom met als zonder diploma. 

Het bureau is een begrip in de buurt en heeft ruim 20 jaar ervaring in de uitzendwereld en kent daarom de Haagse arbeidsmarkt door en door. 

Tot slot

Wonen en werken in Den Haag is meer dan een carrièrestap – het is een keuze voor een lifestyle. Een plek waar je professionele ambities waarmaakt door je te settelen op een plek waar volop kansen in de buurt zijn. 

Elke dag biedt nieuwe kansen om te groeien, te netwerken en impact te maken. Je weet maar nooit wie je tegenkomt in Den Haag als je een heerlijke ochtendkoffie haalt.